.

Κατσαρίδα-ρομπότ για κατασκοπεία έφτιαξαν Ρώσοι επιστήμονες [video]


Η τεχνολογία στον τομέα της άμυνας και ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με την συλλογή πληροφοριών,προχωρά με ρυθμούς ραγδαίους. Και όσα νέοι επιστήμονες σκέφτονται και υλοποιούν μπορεί να θυμίζουν κατασκοπευτικές κινηματογραφικές ταινίες, αλλά είναι πλέον πραγματικότητα.


Κατσαρίδα-ρομπότ έφτιαξαν Ρώσοι επιστήμονες και μηχανικοί στο Πανεπιστήμιο Immanuel Kant της Βαλτικής . Η σχεδίαση είναι το αποκορύφωμα της ενοποίησης των βιοεπιστημών με τη μηχανική και τις φυσικές επιστήμες.

Η δημιουργία της κατσαρίδας- ρομπότ πήρε 7 μήνες. Στόχος αυτής της καινοτομίας ήταν τα ρομπότ να έχουν τρία βασικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να είναι εξωτερικά παρόμοια με κατσαρίδα, θα πρέπει να έχουν το φυσικό μέγεθος της και θα πρέπει να κινούνται με όσο δυνατόν ίδιο τρόπο!

Ο Alexei Belousov, καθηγητής και επικεφαλής σχεδιαστής, προγραμματιστής της μηχανικής και της ηλεκτρονικής είπε, ότι « το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, στο Πανεπιστήμιο του Berkeley για τέσσερα χρόνια εργάζονται για τη δική τους κατσαρίδα τους, προσπαθώντας να την κάνουν ταχύτερη από τη δική μας. Δεν ξέρουν πώς να την κάνουν να κινείται όπως μια πραγματική κατσαρίδα. "

Η ρωσική “κατσαρίδα” έχει ως πρότυπο τη νοτιοαφρικάνικη Blaberus giganteus. 

Η κατσαρίδα ρομπότ έχει μήκος 10 εκατοστών και κινείται με ταχύτητα 30 cm / sec. Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με ένα φωτοευαίσθητο αισθητήρα, σύστημα επαφής και μη-επαφής για την ανίχνευση εμποδίων και για την αποφυγή τους. Μπορεί κάποιος να διαχειρίζεται το ρομπότ χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη εφαρμογή στο τηλέφωνο.

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται το Δεκέμβριο.

Το ρομπότ μπορεί να μεταφέρει μέχρι και ωφέλιμο φορτίο 10 γραμμαρίων, καθιστώντας το ενδιαφέρον στον στρατιωτικό τομέα, ως μια μικρογραφία ρομπότ που με μια φορητή κάμερα μπορεί να διεισδύσει σε δυσπρόσιτα σημεία.



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.