.

Adaptive Defense 360 από την Panda Security


Σήμερα, με περισσότερα από 230.000 νέα δείγματα malware καθημερινά και όλο και πιο εξελιγμένες τεχνικές μόλυνσης, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξημένες απειλές που θέτουν τις εμπιστευτικές πληροφορίες τους σε κίνδυνο και τις αφήνουν εκτεθειμένες σε διάφορες καταστάσεις. Γι’ αυτό το λόγο, η Panda Security κυκλοφόρησε το Adaptive Defense 360, για να καλύψει όλα όσα ένα παραδοσιακό antivirus δεν μπορεί.

Το Adaptive Defense 360 συνδυάζει δύο από τις καλύτερες λύσεις της Panda Security σε μία κονσόλα:
  • Το Panda Endpoint Protection Plus είναι η λύση μας EPP (Endpoint Protection Platform) και κυκλοφορεί με όλα τα χαρακτηριστικά μιας παραδοσιακής προστασίας: antivirus, antimalware, personal firewall, web και mail filtering και device management.
  • Το Panda Adaptive Defense, η λύση EDR (Endpoint Detection & Response), παρέχει επιπλέον ανίχνευση και αυτόματη αντιμετώπιση, συνεχή παρακολούθηση, και εκτεταμένη ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ενίσχυση και διασφάλιση των σταθμών εργασίας.
Έτσι, η νέα λύση συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός παραδοσιακού antivirus - πρόληψη και μπλοκάρισμα των επιθέσεων, καθώς και αποκατάσταση των μολύνσεων - με προηγμένη προστασία και πλήρη ανίχνευση, δηλαδή έχουμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε το 100% των εφαρμογών που εκτελούνται.

Η νέα λύση προσφέρει μια υπηρεσία ανίχνευσης για σταθμούς εργασίας που είναι σε θέση να ταξινομήσει με ακρίβεια κάθε μία από τις εφαρμογές του οργανισμού, έτσι ώστε να εκτελείται μόνο ότι είναι νόμιμο. Και είναι ακριβώς αυτό που διαφοροποιεί το Adaptive Defense 360 από τα συμβατικά προγράμματα antivirus.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της εγκατάστασης στο σταθμό εργασίας είναι ότι το Adaptive Defense 360 ανιχνεύει απειλές σε πραγματικό περιβάλλον, ανεξάρτητα από την πηγή, συμπεριλαμβανομένων και των USB. Αυτό είναι κάτι που γίνεται με τις περισσότερες λύσεις ATD (Advanced Threat Detection), καθώς εντοπίζουν μόνο απειλές αφού εισέρθουν στο δίκτυο και στα εικονικά περιβάλλοντα.

Οι λειτουργίες που εκτελούνται στο Endpoint του Adaptive Defense 360 της Panda βασίζονται σε τρεις αρχές:
  • Συνεχής παρακολούθηση των εφαρμογών και servers της εταιρείας.
  • Αυτόματη ταξινόμηση με χρήση τεχνικών Machine Learning στην πλατφόρμα Big Data της Panda.
  • Ανάλυση και χειροκίνητη ταξινόμηση, από τους τεχνικούς των PandaLabs, των εφαρμογών που ταξινομούνται αυτόματα για να γνωρίζουμε τη συμπεριφορά όλων των εφαρμογών που εκτελούνται. 

Με αυτού του είδους την προστασία και την ανταπόκριση στους σταθμούς εργασίας, θα επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη λύση για την καταπολέμηση του κακόβουλου λογισμικού, καθώς και για την αποτροπή του.

“Το Adaptive Defense 360 βρίσκεται πολύ μπροστά από άλλες λύσεις στην αγορά που αντιμετωπίζουν τις παραδοσιακές και εξελιγμένες απειλές, και τις ευπαθείς εφαρμογές. Το κλειδί είναι η συνεχής ανάλυση της δραστηριότητας του υπολογιστή για να επιτευχθεί η ταξινόμηση κάθε διεργασίας ως goodware και malware, και για να ολοκληρώσει τον κύκλο ανίχνευσης, το Adaptive Defense 360 περιλαμβάνει πλήρη αποκατάσταση” σημειώνει ο Juan Santesmases, VP Product Management & Business Development της Panda Security.

Προστασία για μη ενημερωμένα συστήματα

Η έλλειψη ενημερώσεων σε ένα σύστημα αποτελεί μια πύλη εισβολής για κακόβουλο λογισμικό στις εταιρείες. Το Adaptive Defense 360 περιλαμβάνει τμήμα αντιμετώπισης τρωτών σημείων με τη χρησιμοποίηση κανόνων συμπεριφοράς, έτσι ώστε οι εταιρείες να μπορούν να εργαστούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, ακόμα και αν δεν έχουν ενημερωμένα συστήματα.

Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο

Το Adaptive Defense 360 επιτρέπει την οπτική παρακολούθηση των εστιών πυροδότησης κακόβουλου λογισμικού εντός της εταιρείας. Δεν εντοπίζει μόνο την πηγή μόλυνσης στο δίκτυο της εταιρείας, αλλά επιπλέον αναφέρει τις δράσεις που πραγματοποιούνται όπως η δημιουργία αρχείων και ο προορισμός των επικοινωνιών.

Κατά παρόμοιο τρόπο, παρέχει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση του δικτύου. Στέλνει άμεσες ειδοποιήσεις όταν ένα κακόβουλο λογισμικό εισέρχεται στο δίκτυο και για τις δράσεις που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπισή του.

100% Διαχειρίσιμο

Το Adaptive Defense 360 αποτρέπει την ανούσια χρησιμοποίηση πόρων σε τεχνικό προσωπικό λόγω της εύκολης διαχείρισης ύποπτων αρχείων καθώς επίσης και της αποτροπής μολύνσεων και όλων των δυσάρεστων ενεργειών που αυτές επιφέρουν.

Το Adaptive Defense 360 ταξινομεί αυτόματα όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τεχνικές Machine Learning σε περιβάλλοντα Big Data, όλα υπό τη συνεχή επιτήρηση των εξειδικευμένων τεχνικών των PandaLabs που διαχειρίζονται ολόκληρη τη διαδικασία.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.