.

Η Wikileaks δημοσίευσε σειρά από e-mails του διευθυντή της CIA


Την Τετάρτη η Wikileaks δημοσίευσε προσωπικές πληροφορίες του διευθυντή της CIA, John Brennan. Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά τους ισχυρισμούς ενός εφήβου ότι χάκαρε τον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του.

Όπως αποκαλύπτει η Οργάνωση, ο Brennan χρησιμοποιούσε τον προσωπικό του λογαριασμό σε μια σειρά από ερευνητικά σχέδια που αφορούσαν την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών. Μερικά από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που δημοσιεύτηκαν αφορούσαν μάλιστα σε προτεινόμενες μεθόδους βασανισμών κρατουμένων, ενώ δόθηκαν στην δημοσιότητα σημαντικά έγγραφα που αφορούσαν στην υγεία του Brennan και άλλες προσωπικά στοιχεία του.

«Το χακάρισμα του προσωπικού λογαριασμού του Brennan είναι έγκλημα και η οικογένεια Brennan είναι το θύμα», δήλωσε η CIA, σύμφωνα με το CNN.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Wikileaks ανέφερε σε δημοσίευση στο Twitter ότι σήμερα, Πέμπτη, θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις που αφορούν στα προσωπικά στοιχεία του Brennan.

Ο John Brennan εργάστηκε ως κατάσκοπος για την CIA για τουλάχιστον 25 χρόνια, ενώ από το 2013 διευθύνει την Υπηρεσία. Ο ίδιος, σύμφωνα με την Wikileaks, ήταν σύμβουλος ασφαλείας του Μπάρακ Ομπάμα καθ' όλη την προεκλογική του εκστρατεία. Μετά την νίκη του Ομπάμα στις εκλογές, ο Brennan άρχισε να αποκτά περισσότερη εξουσία στην CIA.





Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.