.

Συμβουλές από την ΙΒΜ στο Δήμο Αθηναίων για την διαχείριση του κυκλοφοριακού


Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τον Δήμο Αθηναίων με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος θα προσφέρει η ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΙΒΜ που βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.

Η παροχή αυτών των υπηρεσιών γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΙΒΜ, Smarter Cities Challenge. Η Αθήνα είναι μία από τις 16 πόλεις -μέσα από συνολική λίστα 100 πόλεων- παγκοσμίως που επελέγησαν από την ΙΒΜ, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής, για τη λήψη δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών, η εμπορική αξία των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 500 χιλιάδες δολάρια.

Η ομάδα της ΙΒΜ επί 3 εβδομάδες θα συνεργαστεί με τα στελέχη του δήμου Αθηναίων και τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές. H πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εμπλεκόμενους φορείς, (στελέχη δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι υπουργείων, αστυνομικές αρχές, παραγωγικοί φορείς της πόλης, κοινωνία πολιτών κ.ά.), παρουσία της ομάδας της ΙΒΜ, είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους σε ό, τι αφορά την εμβέλεια και το στόχο της μελέτης, καθώς και για να ζητηθεί η συνδρομή τους ως προς τη συλλογή των απαραίτητων δεδομένων, αλλά και απόψεων, για μια εμπεριστατωμένη και συνολική προσέγγιση του εν λόγω ζητήματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΙΒΜ Smarter Cities Challenge, μετά από μια εντατική προετοιμασία, η ομάδα της ΙΒΜ, η οποία απαρτίζεται από έξι εξειδικευμένους συμβούλους, εργαζόμενη στενά με τα στελέχη του δήμου, θα αναλύσει δεδομένα σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της κυκλοφοριακής διαχείρισης. Τις πρώτες ημέρες, τα μέλη της ομάδας πραγματοποιούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτών, επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών φορέων και με αυτό τον τρόπο αποκρυσταλλώνουν διάφορες οπτικές ως προς τις αιτίες και τις πιθανές λύσεις του προβλήματος που έχει θέσει ο δήμος Αθηναίων προς επίλυση, αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Μετά το πέρας αυτής της σύνθετης, αλλά άκρως εποικοδομητικής διαδικασίας, η ομάδα της IBM θα μελετήσει το ζήτημα αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της από αντίστοιχες υλοποιήσεις στο εξωτερικό, αλλά και βέλτιστες πρακτικές παγκοσμίως, ώστε να παρουσιάσει στον δήμο Αθηναίων ολοκληρωμένες προτάσεις αντιμετώπισης του.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.