.

Η αγορά βιομετρικών συστημάτων ελέγχου πρόσβασης θα φθάσει τα 12,4 δις δολάρια το 2019


Η παγκόσμια αγορά βιομετρικών συστημάτων ελέγχου πρόσβασης, όπως και αυτή της Βόρειας Αμερικής, θα σημειώσει διψήφια ποσοστά ανάπτυξης την περίοδο 2015-2019. Πρόσφατη έκθεση της TechNavio, διαπιστώνει αυξανόμενη ζήτηση για cloud-based υπηρεσίες βιομετρικών, λόγω διαφόρων πλεονεκτημάτων, όπως είναι η ασφάλεια, η παρακολούθηση και η αξιοπιστία.

Η TechNavio εκτιμά τα έσοδα των βιομετρικών συστημάτων ελέγχου πρόσβασης της Βόρειας Αμερικής σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014. Η αγορά αυτή θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 16,85% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, φθάνοντας τα 4,37 δις δολάρια μέχρι το 2019.

Η Βόρεια Αμερική παρουσίασε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το 2014, με 37%, ενώ θα έχει μια μικρή πτώση στο 35% μέχρι το 2019. Η Ευρώπη παρουσιάζει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο, με 28% της αγοράς το 2014, και η περιοχή APAC το 27%.

Η παγκόσμια αγορά βιομετρικών συστημάτων ελέγχου πρόσβασης θα φθάσει τα 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2019, από 5,3 δις το 2014, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 18,39% για την περίοδο 2015-2019.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κυβερνήσεις κάνουν χρήση του 52% των βιομετρικών στοιχείων ελέγχου πρόσβασης το 2014, ακολουθούμενες από τον χρηματοοικονομικό τομέα με 16% της αγοράς, τις μεταφορές με 13% και την υγειονομική περίθαλψη με 12%. 3M Cogent, HID Global, M2SYS, NEC, και Safran, οδηγούν σήμερα την αγορά.

Η έκθεση εξετάζει διάφορες βιομετρικές κατηγορίες, αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, προσώπου, φωνής, ίριδας κ.α.. Τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι η πιο συνήθης χρήση σήμερα, αλλά η χρήση του προσώπου και φωνητικών τεχνολογιών θα αυξηθούν μέχρι το 2019.

Οι πολυτροπικές τεχνολογίες που συνδυάζουν διαφορετικά βιομετρικά στοιχεία, ή τη χρήση βιομετρικών στοιχείων με άλλες τεχνολογίες ελέγχου πρόσβασης, όπως τα PIN και οι κωδικοί πρόσβασης, θα είναι μια τάση σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο. Οι έξυπνες κάρτες θα περιλαμβάνουν όλο και περισσότερο βιομετρικές πληροφορίες.

Το υψηλό κόστος απόκτησης και το υψηλό ποσοστό σφαλμάτων είναι τα στοιχεία που καθυστερούν την ανάπτυξης της αγοράς. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των βιομετρικών πληροφοριών και ανησυχίες σχετικά με την υγιεινή, όταν ένας μόνο αισθητήρας αγγίζεται από πολλούς χρήστες, προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: Zarifopoulos.com
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.