.

4ο Αεροπορικό Συνέδριο 'Οι Αερομεταφορές του Σήμερα και του Αύριο'


Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση διοργανώνει το καθιερωμένο διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα, “4ο Αεροπορικό Συνέδριο: Οι Αερομεταφορές του Σήμερα και του Αύριο” στις 10-11 Μαΐου 2016 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, Κτίριο 17 Διοίκησης. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική και η θεματολογία του καλύπτει τις παρακάτω ενότητες:
  • Αεροπορικές Εταιρείες (Δικτύου, Low cost airlines, cargo, εμπορικές συμφωνίες code sharing, συμμαχίες, αεροπολιτική, επιπτώσεις οικονομικής κρίσης κ.ά.).
  • Αερολιμένες ( Ιδιωτικοποιήσεις, εμπορικές εκμεταλλεύσεις, κομβικοί και περιφερειακοί α/λ κ.ά.)
  • Έλεγχος Εναερίου Κυκλοφορίας ( Ενιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός, SESAR, BLUE MED )
  • Αερομεταφορές, Περιβάλλον και Νέες Τεχνολογίες ( Σύστημα εμπορίας ρύπων, βιοκαύσιμα, κινητήρες νέας γενιάς, τεχνολογικές εξελίξεις νέων α/φων, Applications, τεχνολογίες Drones κ.λπ.).
  • Safety & Security (Συστήματα προστασίας αεροδρομίων, Ramp handling safety, baggage security, EU OPS, κ.ά.)

Του κυρίως συνεδρίου θα προηγηθεί ένα προσυνεδριακό επιστημονικό εκπαιδευτικό εργαστήριο (workshop) στις 9 Μαΐου 2016, με θέμα “Crew Resource Management” και με βασικό εκπαιδευτή (instructor) τον κ. Thomas Fakoussa, Flight Instructor / Psychologist. Το εργαστήριο περιλαμβάνει παρουσίαση όλων των τελευταίων εξελίξεων στο εν λόγω θέμα με έμφαση στην κουλτούρα ασφάλειας των αεροπορικών εταιρειών, στην αλυσίδα γεγονότων που καταλήγουν σε ατυχήματα, σε θέματα Safety, crisis and risk management και γενικότερα σε όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια πτήσεων από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων και των οργανισμών συντήρησης. Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει interactive ασκήσεις και υποθετικά σενάρια που θα αναδεικνύουν τις “αδύναμες” και υψηλού κινδύνου διαδικασίες που αναπόφευκτα συνυπάρχουν στην εκτέλεση του αεροπορικού έργου.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.