.

Ένοπλη επίθεση σε δημοτικό σχολείο στον Καναδά


Ένας ένοπλος επιτέθηκε την Παρασκευή το βράδυ σε δημοτικό σχολείο στην απομονωμένη κοινότητα Λα Λος στην βορειοδυτική επαρχία του Καναδά Σασκάτσουαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ενώ ο δράστης τελικά συνελήφθη, σύμφωνα με την εφημερίδα Star Phoenix, η οποία επικαλείται τον τοπικό υπεύθυνο ασφαλείας Τέντι Κλαρκ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε κάνει λόγο, από το Νταβός της Ελβετίας όπου συμμετέχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, για πέντε νεκρούς στην επίθεση. Ωστόσο η Μορίν Λέβι, ανώτατη αξιωματικός της καναδικής αστυνομίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως σύμφωνα με τις νεότερες διαθέσιμες πληροφορίες, οι νεκροί είναι τέσσερις.


«Σε μια τραγωδία όπως αυτή, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που διαβιβάζονται ταχύτατα και αρχικά, είχαμε επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν πέντε νεκροί, αλλά πλέον μιλάμε για τέσσερις θανάτους», εξήγησε η Λέβι.

Κατά την ίδια, ένας αριθμός τραυματιών μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σασκατούν, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από το Λα Λος. «Ο αποκλεισμός (του σχολείου του Λα Λος) ήρθη και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες», διευκρίνισε η Λέβι.

Η επίθεση είναι η χειρότερη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα του Καναδά τα τελευταία 26 χρόνια. Στο δημοτικό σχολείο φοιτούν μαθητές ηλικίας επτά έως δώδεκα ετών, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.