.

Φίλοι του ISIS κυκλοφόρησαν εγχειρίδιο για «μοναχικούς λύκους»


Συμβουλές για να πραγματοποιούν επιθέσεις και να αποφεύγουν όσους τους παρακολουθούν

Πρώτη η Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν είχε κυκλοφορήσει έναν οδηγό για τρομοκρατικές επιθέσεις από «μοναχικούς λύκους» στην αγγλική γλώσσα. Τώρα ήρθε η σειρά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να εκδώσουν έναν οδηγό τσέπης στα αγγλικά με οδηγίες σε τρομοκράτες που δρουν κατά βούληση και όχι κάτω από την ομπρέλα της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου το εγχειρίδιο για «μοναχικούς λύκους» στην αγγλική γλώσσα κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο στην Βρετανία και διανέμεται από τρομοκράτες που ζουν στην χώρα, ένας εκ των οποίων θεωρείται ότι είναι ο Omar Hussain, 27 ετών από το Wycombe, ο οποίος εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ μέχρι το 2013 που κατέφυγε στη Συρία για να αγωνιστεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.


Το εγχειρίδιο αποτελείται από 64 σελίδες και μέσα σε δώδεκα κεφάλαια δίνονται συμβουλές στους «μοναχικούς λύκους» πώς να οργανώνουν μια τρομοκρατική επίθεση, πώς να δημιουργούν μικρές ομάδες, να διαθέτουν το κατάλληλο κρησφύγετο και ακόμα ποιες εφαρμογές στο διαδίκτυο και στα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τα ίχνη τους.

Ο «Οδηγός ασφαλείας και προστασίας για μοναχικούς λύκους και μικρούς πυρήνες» έχει στο εξώφυλλο μια φωτογραφία της Νέας Υόρκης παραδομένη στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον Neil Doyle, ειδικό στην τρομοκρατία, οι επιθέσεις των «μοναχικών λύκων» είναι «πονοκέφαλος» για τις υπηρεσίες ασφαλείας, επειδή αυτού του είδους οι τρομοκράτες είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να συλληφθούν.

Οι «μοναχικοί λύκοι» δεν αποτελούν μέλη οργανωμένων τρομοκρατικών ομάδων, είναι όμως άτομα που εμπνέονται από την εξτρεμιστική ισλαμιστική ιδεολογία αυτών των οργανώσεων και οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοβούλως. Οι «μοναχικοί λύκοι» συνήθως επιλέγουν εύκολους στόχους, οι οποίοι δεν προϋποθέτουν ειδική οργάνωση καθώς και συμμετοχή πολλών ατόμων.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.