.

Περισσότεροι από 85 οι νεκροί σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ στην Νιγηρία


Ένοπλοι που πιστεύεται ότι ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν στο Νταλόρι, ένα χωριό που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία. Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων και στη συνέχεια πυρπόλησαν το χωριό.

Οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 85 σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπεύθυνος των υπηρεσιών υγείας της περιοχής.

«Συνολικά, 65 νεκροί μεταφέρθηκαν στο Ειδικό Νοσοκομείο, άλλοι δέκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαϊντουγκούρι και δέκα ακόμη ενταφιάστηκαν χθες, Κυριακή (31/01/2016), στο κοινοτικό νεκροταφείο του Νταλόρι» είπε ο Δρ. Χαρούνα Μσέλια, επίτροπος Υγείας της Μπόρνο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος κατέφυγε στο Μαϊντουγκούρι μετά την επίθεση, σήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τουλάχιστον 20 απανθρακωμένα πτώματα, σε βαθμό που ήταν αδύνατον να αναγνωριστούν, και ότι άλλοι 15 συγχωριανοί του αγνοούνται ακόμη. 

Ο Μούσα Αντάμου, που είναι μέλος της ιδιωτικής πολιτοφυλακής που μάχεται στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Μπόκο Χαράμ, έκανε λόγο για «περισσότερους από 100 νεκρούς», αριθμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Για να αντιμετωπίσουν τους εξτρεμιστές ισλαμιστές, οι τέσσερις χώρες που βρέχονται από τη λίμνη Τσαντ, η Νιγηρία, το Καμερούν, το Τσαντ και ο Νίγηρας, μαζί με το Μπενίν έχουν συγκροτήσει μια Κοινή Πολυεθνική Δύναμη Επέμβασης (MNJTF), αποτελούμενη από 8.700 στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες. 

Εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας που συναντήθηκαν σήμερα στην έδρα της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα υποσχέθηκαν ότι θα αποδεσμεύσουν το ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τη δράση αυτής της πολυεθνικής δύναμης.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.