.

Έρχονται τα ακουστικά βιομετρικής αναγνώρισης

Θα πιστοποιούν την ταυτότητα του χρήστη «διαβάζοντας» το ωτικό κανάλι και αναπτύχθηκαν από τη NEC



Ξεχάστε τα δακτυλικά αποτυπώματα, την ίριδα του ματιού και άλλες μεθόδους βιομετρικής αναγνώρισης που γνωρίζαμε ως σήμερα. Το μέλλον ως προς την ταυτοποίηση του κατόχου μίας συσκευής, σύμφωνα με την NEC, κρύβεται στα αφτιά!

Συγκεκριμένα η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα ζευγάρι ακουστικών υπό μορφή ψείρας τα οποία μπορούν να αναγνωρίσουν τον κάτοχό τους διαβάζοντας το μοτίβο του ωτικού καναλιού του.

Μέχρι το 2018 στην αγορά

Η καινοτόμος τεχνολογία, περιγράφει η NEC, βασίζεται στην αναπαραγωγή ενός ήχου στο αφτί του χρήστη. Βάσει της ηχούς που δημιουργείται στο ακουστικό κανάλι, μέσα σε μόλις ένα δευτερόλεπτο το «έξυπνο» σύστημα προχωρά στην ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του, ξεκλειδώνοντας π.χ. το smartphone ή κάποια άλλη συσκευή του. Κατά τους ειδικούς της εταιρείας, το ακουστικό «αποτύπωμα» του χρήστη είναι μοναδικό, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων ή του αποτυπώματος της ίριδας.

«Η νέα τεχνολογία που αναπτύξαμε αποτελεί έναν “φυσικό” τρόπο για διαρκή βιομετρική αναγνώριση ακόμα και όταν κάποιος βρίσκεται εν κινήσει ή όταν εργάζεται, απλά τοποθετώντας τα ακουστικά με το ενσωματωμένο μικρόφωνο στα αφτιά του για να ακούσει τον ειδικό ήχο ταυτοποίησης» εξηγεί ο Σιγκέκι Γιαμαγκάτα από την NEC.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα τεχνολογία πρόκειται να ενσωματωθεί σε προϊόντα που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά πριν από τα τέλη του 2018.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.