.

Apple iOS 10: Εφαρμογή Home για απλούστερη πρόσβαση στον οικιακό αυτοματισμό


Σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, η Apple παρουσίασε πριν λίγες μέρες το iOS 10, που θα διατεθεί στο ευρύ κοινό αυτό το φθινόπωρο. Η προεπισκόπηση του ανανεωμένου κινητού λειτουργικού συστήματος της Apple, που είναι ήδη διαθέσιμη στους προγραμματιστές, περιέχει – ανάμεσα στα άλλα – μια νέα εφαρμογή διαχείρισης όλων των συνδεδεμένων συσκευών του σπιτιού.

Το νέο Home app είναι ενταγμένο στο iOS 10, παρέχοντας ένα απλό και ασφαλή τρόπο για τη δημιουργία, τη διαχείριση και τον έλεγχο του σπιτιού μας σε ένα μέρος. Τα αξεσουάρ μπορούν να ελεγχθούν μεμονωμένα ή να ομαδοποιηθούν με σενάρια, έτσι ώστε να εργαστούν από κοινού με μία μόνο εντολή, που μπορεί να ελεγχθεί και με τη χρήση Siri.

Οι συνδεδεμένες συσκευές μπορούν να διαχειριστούν εξ αποστάσεως με iPhone / iPad / Apple Watch ή αυτοματοποιημένα με το Apple TV, ενώ μπορούν να ανταποκριθούν σε προγραμματισμένες εντολές για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Η υποστήριξη του HomeKit συνεχίζει να επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με σχεδόν 100 προϊόντα οικιακού αυτοματισμού να έχουν υιοθετήσει το HomeKit φέτος, φέρνοντας υποστήριξη για θερμοστάτες, φώτα, στόρια παραθύρων, κλειδαριές για πόρτες, βιντεοκάμερες και ακόμα περισσότερα.

Η νέα εφαρμογή της Apple, είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην υλοποίηση της ηλεκτρονικής διασύνδεσης συσκευών και λειτουργιών μέσω Internet (ΙοΤ-Internet of Things), που περιλαμβάνει και προϊόντα-υπηρεσίες Ασφαλείας και Ελέγχου, ανάμεσα στα υπόλοιπα αξεσουάρ που μπορούν ελέγξουν οι χρήστες στο σπίτι τους από απόσταση.



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.