.

“Ολυμπιονίκης” και η Dahua στο Ρίο!



Οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο αποτέλεσαν μια πολύ μεγάλη και σημαντική εκδήλωση για την πόλη και τη χώρα που τους φιλοξένησε, προσελκύοντας πάνω από 500 χιλιάδες επισκέπτες και 10500 αθλητές. Σε μια τέτοια εκδήλωση, ο σχεδιασμός ασφάλειας προσώπων και υποδομών είναι πάντα ύψιστης σημασίας. Στο Ρίο, σύμφωνα με τα στοιχεία απασχολήθηκαν στο τομέα της ασφάλειας περίπου 85.000 άτομα και ο συνολικός προϋπολογισμός για την ασφάλεια ξεπέρασε τα 895 εκατομμύρια.

Η πρόκληση

Μια εξίσου σημαντική πρόκληση για την ασφάλεια της διοργάνωσης ήταν σίγουρα και η απαίτηση για ένα ολοκληρωμένο σύστημα βίντεο επιτήρησης, με δυνατότητα παρακολούθησης μεγάλης έκταση των περιοχών εντός και γύρω από το Ολυμπιακό Πάρκο του Ρίου, αλλά και άλλων διάσημων περιοχών όπως Copacabana, Maracanã, Deodoro και Barra da Tijuca και του Ολυμπιακό χωριού κ.α.

Το σχέδιο ασφαλείας απαιτούσε κάμερες που θα μπορούσαν να παράγουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας (HD) και θα υποστηρίζουν έξυπνες λειτουργίες video analytics, κάτι που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την επιτήρηση χώρων με μαζική παρουσία ανθρώπων.

Η λύση 

Οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού της ασφάλειας στο Rio επέλεξαν λοιπόν λύσεις επιτήρησης της Dahua Tehcnology, προκειμένου να καλύψουν τις παραπάνω απαιτήσεις, επειδή πληρούσαν απόλυτα τις προδιαγραφές που είχανε θέσει προσφέροντας υψηλή απόδοση.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν σε στρατηγικής σημασίας σημεία 1823 κάμερες της Dahua τύπου IP, dome και ptz με 30x οπτικό zoom που κάλυψαν το σύνολο των περιοχών ενδιαφέροντος. Η μετάδοση των εικόνων γινότανε από ένα αποκλειστικής χρήσης δίκτυο σε κεντρικούς σταθμούς επιτήρησης μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο και στο Επιχειρησιακό κέντρο ασφάλειας του Ρίο. Η συνολική πλατφόρμα επιτήρησης, αξιοποιήθηκε από τις αρχές ασφάλειας για τον εντοπισμό παραβατικών ενεργειών, βανδαλισμών αλλά και ιατρικού ενδιαφέροντος περιστατικά και άλλες καταστάσεις όπου απαιτούνταν άμεση ανταπόκριση.

Οι HD κάμερες όπως προαναφέρθηκε υποστήριζαν έξυπνες λειτουργίες Video Analytics για την ενεργοποίηση ειδοποιήσεων στο κέντρο παρακολούθησης, σε περιπτώσεις όπως ανίχνευση εγκατάλειψης ύποπτου αντικειμένου, απώλεια αντικειμένων, παράνομη είσοδο σε απαγορευμένης πρόσβασης περιοχές και άλλες προκαθορισμένες ενέργειες. 

Οφέλη

Εκτός από τον εξοπλισμό επιτήρησης η Dahua υποστήριξε το σχεδιασμό ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο, προσφέροντας πλήρης τεχνική και εμπορική υποστήριξη, που περιελάμβανε εκπαιδεύσεις και επιχειρησιακή υποστήριξη για τον καθορισμό των απαραίτητων ρυθμίσεων. Επίσης, η Dahua συντόνισε τη συνεργασία μεταξύ των εταιριών υλοποίησης του πολύ μεγάλου αυτού έργου και των δημόσιων υπηρεσιών της πόλης για τη διασφάλιση της αρμονικής ενοποίησης μεταξύ των καμερών της εταιρίας και άλλων τεχνολογικών υποδομών τρίτων παρόχων.

“Οι λύσεις της Dahua Technology λειτούργησαν εκπληκτικά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης με την ποιότητα εικόνας να είναι εξαιρετική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Thompson Peixoto, Υπεύθυνος Ασφάλειας του Δήμου του Ρίου.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.