.

50 δισ. ευρώ από την ΕΕ για την επιτάχυνση των Standards που θα καθοδηγήσουν το IoT


Κάτι παραπάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ υπόσχεται να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη των standards πρώτιστης σημασίας για τους τομείς του 5G και της κυβερνο-ασφάλειας, καθώς επίσης και για να εκτοξεύσει τον βαθμό ψηφιοποίησης που ισχύει στη Γηραιά Ήπειρο.

Όπως αναφέρεται από την πλευρά στελεχών της Κοινότητας, απώτερος σκοπός είναι η διασύνδεση αντίστοιχων προσπαθειών και δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε εθνικό επίπεδο και σχετίζονται με τους τομείς της ψηφιοποίησης, με την ταυτόχρονη ενίσχυση της επένδυσης σε επιμέρους στρατηγικές συνεργασίες.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται να ζητηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές που είναι επιφορτισμένες με την θέσπιση standards να εστιάσουν το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές τους σε πέντε κύριους τομείς: Τα 5G, cloud computing, Internet of Things (IoT), τις τεχνολογίες δεδομένων και την κυβερνο-ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, στους άμεσους στόχους της ΕΕ είναι να “τρέξει” μεγάλης κλίμακας πιλοτικά projects που αφορά στο IoT εντός “έξυπνων” πόλεων και κατοικιών, συνδεδεμένων οχημάτων και την mobile υγεία. Όπως εκτιμάται, η Κοινότητα σκοπεύει να επενδύσει ποσό της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας σειράς από πανευρωπαϊκά hubs ψηφιακής καινοτομίας προκειμένου οι επιχειρήσεις να πληροφορηθούν και να δοκιμάσουν σειρά από καινούριες τεχνολογίες.

Τη ίδια στιγμή, αναμένεται να δημιουργηθεί η κατάλληλη νομοθεσία ώστε να υποστηρίζεται η ελεύθερη ροή δεδομένων, καθώς επίσης και να διευκρινίζεται με ξεκάθαρο τρόπο σχετικά με το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των δεδομένων που παράγονται από αισθητήρες και “έξυπνες” συσκευές σε μελλοντικά δίκτυα Io
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.