.

Λύσεις ασφάλειας από την Dahua για την έξυπνη πόλη



Αξιοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI – Artificial Ιntelligence) με μια εξαιρετικά ενοποιημένη πλατφόρμα, η ολοκληρωμένη λύση Dahua Smart City Solution, στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων ασφάλειας των μεγαλουπόλεων του σήμερα. 

Συγκεκριμένα, η χρήση αναβαθμισμένης τεχνολογίας Deep Learning σε συστήματα βίντεο επιτήρησης, επιτυγχάνει τον έγκαιρο και αποτελεσματικό εντοπισμό των κινδύνων, κάτι που συνεπάγεται ταχύτερη ανταπόκριση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Η τεχνολογία και οι λύσεις της Dahua για την ασφάλεια στις πόλεις, επιτρέπουν την άμεση αναγνώριση και ταξινόμηση του περιεχομένου που λαμβάνουν οι κάμερες ασφαλείας (ανθρώπους, οχήματα, τσάντες και άλλα αντικείμενα) προσδιορίζοντας παράλληλα και άλλες λεπτομέρειες όπως το ανθρώπινο φύλλο, το χρώμα οχήματος, τις πινακίδες κυκλοφορίας και πολλά αλλά στοιχεία που βοηθούν στον εντοπισμό και παρακολούθηση στόχων με υψηλή ακρίβεια.

Η ολοκληρωμένη λύση που έχει δημιουργήσει η Dahua για τη βέλτιστη διαχείριση της ασφάλειας στα αστικά περιβάλλοντα, αναπτύσσεται σε 4 στάδια και συγκεκριμένα: πρόληψη, ανίχνευση, ανταπόκριση και διερεύνηση.



Στη φάση της πρόληψης, δημιουργούνται μηχανισμοί που επιλέγουν και εστιάζουν σε ύποπτα πρόσωπα ή ασυνήθιστες συμπεριφορές και μπορούν δυνητικά να αποτελέσουν απειλές, πριν αυτές αρχίσουν να εκδηλώνονται. Η διαδικασία απαιτεί τη συλλογή και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και κατόπιν τη χρήση προηγμένων μοντέλων πρόβλεψης συμβάντων.

Το στάδιο της ανίχνευσης και εντοπισμού, προβλέπει επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο από πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένου κάμερες πανοραμικής κάλυψης, 360 μοιρών, θερμικής απεικόνισης, μεγάλης εμβέλειας, κ.λπ. Επίσης, η ενσωμάτωση τεχνολογίας Deep Learning, επιτρέπει τον αυτόματο εντοπισμό ατόμων ή συμπεριφορών που αποτελούν εν δυνάμει απειλή.

Στο στάδιο της ανταπόκρισης, οι υπεύθυνοι για τη δημόσια ασφάλεια σε κάθε πόλη, έχουν στα χέρια τους, τους απαραίτητους μηχανισμούς που θα τους επιτρέψουν να επιχειρήσουν άμεσα σε κάθε κίνδυνο πριν αυτός κλιμακωθεί. Για το σκοπό αυτό, η Dahua αναβαθμίζει τις επικοινωνίες μέσω της ολοκληρωμένης λύσης, επιτρέποντας την ενοποιημένη διαχείριση και κεντρική αποθήκευση δεδομένων καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκομένων.

Στη 4η φάση -της διερεύνησης των περιστατικών- το ενοποιημένο σύστημα αναλύει ταχύτατα όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από διαφορετικές πηγές και παρέχει πληροφορίες, που βοηθούν στην ανάκτηση λειτουργιών μετά από ένα κρίσιμο περιστατικό. Σε αυτό το στάδιο, τεχνολογίες όπως η σύνοψη βίντεο, μπορούν να παρέχουν μια σύντομη περίληψη που περιλαμβάνει όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που θα ορίσει ο εκάστοτε διαχειριστής στο σύστημα.

Η ολοκληρωμένη λύση έξυπνης διαχείρισης της ασφάλειας στις πόλεις “Dahua Smart City Solution” μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της προστασίας των πολιτών, με το μικρότερο δυνατό κόστος και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.