.

O ρόλος των Social Media στη φυσική ασφάλεια



Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αρχίζουν να έχουν ένα σημαντικό ρόλο και στο τομέα της φυσικής ασφάλειας, αφού πλέον κάποια σύγχρονα συστήματα επιτήρησης έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν δεδομένα από τα social media προκειμένου να ενισχύσουν το επίπεδο προστασίας εγκαταστάσεων και προσώπων. 

Στην πρώτη γραμμή αυτών των προσπαθειών βρίσκονται οι λύσεις PSIM (physical security information management) όπου όπως ισχυρίζονται στελέχη της αγοράς της συγκεκριμένης κατηγορίας λύσεων ασφάλειας, τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να λαμβάνονται υπόψη στις στρατηγικές διαχείρισης της ασφάλειας σε πόλεις, υποδομές μεταφορών, εκπαίδευσης και γενικότερα στην ασφάλεια κρίσιμων υποδομών.

Το Facebook, το Twitter και το Instagram μπορούν να αποτελέσουν πολύ σημαντικές και αρκετά αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές και δράσεις, κάτι που σημαίνει, ότι οι επαγγελματίες που διαχειρίζονται πληροφορίες για σκοπούς ασφάλειας μπορούν να αντλήσουν στοιχεία για πιθανά περιστατικά, πριν ακόμα αυτά συμβούν.

Το Security Management ως μια επιστήμη και διαδικασία που εξελίσσεται, έχει πλέον υιοθετήσει ως μια επικουρική πηγή πληροφοριών τα social media, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες προκειμένου να κατανοηθεί ή να προβλεφθεί μια ενδεχόμενη απειλή.

Στις τεχνολογίες αυτές, περιλαμβάνονται λύσεις που ενοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα φυσικής ασφάλειας με εργαλεία ανάλυσης dig data δεδομένων, πληροφοριών από τα social media και άλλων ανοιχτών πηγών, με στόχο να συσχετίσουν εσωτερικές τρωτότητες και εξωτερικές απειλές, έτσι ώστε να λαμβάνονται καλύτερες αποφάσεις για τα θέματα ασφάλειας.

Έχουν επίσης δημιουργηθεί λύσεις που παρέχουν ειδοποιήσεις συναγερμών από την παρακολούθηση κοινωνικών δικτύων και ενεργοποιούν ένα προκαθορισμένο πλάνο αντιμετώπισης, το οποίο καθοδηγεί τις δράσεις των υπευθύνων ασφάλειας και του επιχειρησιακού προσωπικού.

Στην ουσία μιλάμε πλέον για τη χρήση «προγνωστικών» εργαλείων ασφάλειας με ανάλυση δεδομένων που προέρχονται από ανοιχτές πηγές πληροφόρησης – όπως τα social media – για τον προσδιορισμό ενδεχόμενων εσωτερικών ή εξωτερικών απειλών σε μια επιχείρηση ή οργανισμό. Το κλειδί για μια αποτελεσματική λύση αυτή της κατηγορίας, είναι η δυνατότητα συσχέτισης δεδομένων από πολλαπλές πηγές που επιτρέπουν την λήψη σωστών αποφάσεων τη σωστή στιγμή.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.