.

Drones για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Μουντιάλ του 2018



Drones εφοδιασμένα με κάμερες σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η ρωσική αστυνομία, με σκοπό τον έλεγχο των φιλάθλων κατά τη διάρκεια του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας. Το ζήτημα του χουλιγκανισμού που κηλιδώνει εδώ και χρόνια το ρωσικό ποδόσφαιρο υποχρεώνει τη διοργανώτρια του Μουντιάλ του 2018 να λάβει σοβαρά μέτρα.

Οπως δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής της εθνικής φρουράς της ρωσικής ομοσπονδίας, Σεργκέι Μελίκοφ, οι Αρχές ετοιμάζονται να εφαρμόσουν αυστηρούς ελέγχους και σειρά μέτρων ασφαλείας, τα οποία θα περιλαμβάνουν κλειστά κυκλώματα με κάμερες ασφαλείας και drones με κάμερες για την καταγραφή όσων επιχειρήσουν να προξενήσουν επεισόδια στις εξέδρες των ρωσικών γηπέδων. «Ιδιαίτερη προσοχή πρόκειται να δοθεί σε προληπτικά μέτρα που σκοπό έχουν να προλάβουν, να ανιχνεύσουν και να καταπολεμήσουν παραβατική συμπεριφορά από βίαιους οπαδούς», δήλωσε ο κ. Μελίκοφ, καθώς η αποτροπή βίαιων περιστατικών αποτελεί προτεραιότητα για την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα drones έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πολλών καμερών ταυτοχρόνως, συνεπώς με ένα μόνο drone, οι Αρχές θα μπορούν να έχουν ποικιλία πλάνων από όσο ψηλά ή χαμηλά επιθυμούν.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.