.

DSS Professional.: έξυπνο λογισμικό ανάλυσης εικόνας της Dahua



Πόσο «έξυπνη» μπορεί να γίνει η επιχείρησή σας στα θέματα ασφαλείας;

Πώς μπορεί ένα έξυπνο λογισμικό να αξιοποιήσει τις εικόνες που λαμβάνει από τις κάμερες ασφάλειας; Τι πλεονεκτήματα κερδίζει ο επαγγελματίας εγκαταστάτης και τι όφελος έχει ο τελικός χρήστης από ένα έξυπνο λογισμικό ανάλυσης εικόνας


Βασίλης Δέδες
Διευθυντής Πωλήσεων
Novatron Security Distribution

Πέρασε η εποχή όπου μία κάμερα για να έχει αξία απαιτούσε από το χρήστη να την παρακολουθεί διαρκώς. Πέρασαν επίσης οι μέρες εκείνες όπου η κάμερα ήταν χρήσιμη μετά την εκδήλωση ενός συμβάντος.

Ο συνδυασμός μίας κάμερας με ένα σύγχρονο και ευέλικτο έξυπνο λογισμικό το οποίο θα αποφασίζει ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν, σε ποιόν πρέπει να πάει μία ειδοποίηση σε περίπτωση ενός συμβάντος, είναι το σημείο «κλειδί» για μία επιχείρηση ή έναν οργανισμό ώστε περάσει στο επόμενο επίπεδο ασφάλειας.

Φανταστείτε ένα ανεπιθύμητο πρόσωπο να εισέρχεται στον χώρο σας. Δεν θα ήταν υπέροχο το σύστημα παρακολούθησης να ειδοποιήσει το κατάλληλο άτομο σε κλάσματα δευτερολέπτου και μάλιστα να του προσφέρει απεικόνιση του προσώπου αλλά και τη του θέση στο κτήριο; Αυτό λοιπόν, είναι πλέον εφικτό με τα σύγχρονα λογισμικά ανάλυσης βίντεο – smart video analytics.

Η ανάλυση βίντεο γίνεται “εξυπνότερη”

Η σωστή ερώτηση λοιπόν είναι, πόσο «έξυπνη» μπορεί να γίνει η επιχείρηση σας στα θέματα ασφαλείας;

Οι τεχνολογία στα συστήματα ασφαλείας εξελίσσεται διαρκώς με γοργούς ρυθμούς, δύσκολο να την παρακολουθήσεις μιας και οι εταιρίες μάχονται για τα καλύτερα χαρακτηριστικά που προσφέρουν οι κάμερες τους όπως ανάλυση βίντεο, νυχτερινή λήψη, νέοι αισθητήρες κ.ά. Ωραία και χρήσιμα όλα αυτά, υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά. Είναι αρκετά για την ασφάλεια χώρων και προσώπων;

Πώς μπορούν οι σύγχρονές επιχειρήσεις και οργανισμοί να εκμεταλλευτούν τα τεχνολογικά επιτεύγματα των κατασκευαστών CCTV;

Η Dahua Technology, ηγέτης στην αγορά του CCTV, επένδυσε αμέτρητες ώρες στην ανάπτυξη ενός έξυπνου λογισμικού διαχείρισης εικόνας και βίντεο με το όνομα DSS Professional. Έχοντας την εμπειρία χιλιάδων συνεργατών της ανά το κόσμο, αξιοποιώντας τις πληροφορίες και τις ανάγκες τους, δημιούργησε ένα έξυπνο λογισμικό ανάλυσης βίντεο, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες έξυπνες αναλύσεις βίντεο και ειδοποιήσεων, φιλικό περιβάλλον χρήσης, ταχύτατη ανταπόκριση και ενημέρωση με την βοήθεια της IP τεχνολογίας και των σύγχρονων συστημάτων που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ανάγκη για ασφάλεια είναι δεδομένη πλέον στις μέρες μας, όμως ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης μπορεί να προσφέρει παραπάνω πληροφορίες από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Οι κάμερες ασφαλείας εποπτεύουν επίσης και χώρους καταστημάτων, ταμεία, διαδρόμους εκθέσεων και πολυκαταστημάτων, είσοδο/έξοδο αυτών. Πώς μπορεί όμως ένα έξυπνο λογισμικό όπως το DSS Professional να αξιοποιήσει αυτές τις εικόνες; Τί όφελος έχει ο χρήστης;

Σημεία Υπεροχής

Ας δούμε τι προσφέρει το DSS Professional ώστε να θέσει τον επαγγελματικά εγκαταστάτη σε θέση υπεροχής.

Από πλευράς ασφάλειας προσφέρει ανάλυση βίντεο και εικόνας 500 μοναδικών συσκευών (IP addresses), πάνω από 1500 κανάλια καμερών και υποστήριξη πολλών επώνυμων κατασκευαστών CCTV. Φιλτράρισμα ειδοποιήσεων για την αποφυγή ψευδό-συναγερμών το οποίο επιτυγχάνεται μέσω ορισμού εικονικού φράχτη και περιοχών με υψηλή ή χαμηλή σημασία. Προσφέρει προηγμένη αναγνώριση προσώπου, αποθήκευση black list με ταυτοποίηση προσώπου και βαδίσματος για μεγαλύτερη αξιοπιστία αναγνώρισης. Δυνατότητα αναγνώρισης πινακίδων μέσω ειδικών καμερών ANPR. Δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων είτε σε κεντρικό αποθηκευτικό μέσω (storage) είτε σε καταγραφικά, ενώ η αναζήτηση συμβάντων μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους και παραμέτρους.

Σημαντικό για την ακρίβεια των ειδοποιήσεων είναι η απεικόνιση σε χάρτη Google MAP ή σε Raster MAP (χάρτη-φωτογραφία του κτηρίου). Μερικές ακόμα δυνατότητες είναι η προβολή των καμερών σε πολλές οθόνες ξεχωριστά ή ανά γκρουπ. Παρέχει επίσης ενημερώσεις για την κατάσταση του συστήματος των καμερών και των καταγραφικών.

Όσο αναφορά τα καταστήματα λιανικής το DSS Professional συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων μέσω της λειτουργίας Heat Map, το οποίο απεικονίζει μέσω των καμερών τους πολυσύχναστους διαδρόμους, συμβάλλοντας έτσι στη λήψη αποφάσεων από τους υπεύθυνους του καταστήματος. Παράλληλα, μπορεί να γίνει καταμέτρηση ανθρώπων (people counting), ανάλυση δεδομένων συναλλαγής, σύνδεση δηλαδή του CCTV με την ταμειακή μηχανή για τον έλεγχο συναλλαγών και την ανάλυση της συμπεριφοράς του καταναλωτή.

Το DSS Professional είναι σχεδιασμένο ώστε να αξιοποιεί στο έπακρο τα συστήματα παρακολούθησης, με ταχύτατη λειτουργία αναγνώρισης προσώπων, λεπτομέρεια στην ανίχνευση κίνησης Είναι μία value-for-money επιλογή με την αξιοπιστία της Dahua Technology.

Γνωρίστε το DSS professional στη Novatron Security Distribution AE, επίσημο διανομέα της Dahua στην Ελλάδα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.