.

Πιο γρήγορο και πιο αξιόπιστο WiFi από τη Nokia



Η Nokia εξαγόρασε την Unium, μια εταιρία startup που ειδικεύεται σε λύσεις mesh WiFi. Τα συστήματα mesh δίνουν τη δυνατότητα κάλυψης μεγάλων σπιτιών, όπου ένα απλό (ή…ενισχυμένο) router δεν έχει αρκετά μεγάλη εμβέλεια για να καλύψει ικανοποιητικά το χώρο, ή ακόμα δεν καλύπτει καν όλο το χώρο.

Η κατάσταση συχνά επιβαρύνεται από τα υλικά κατασκευής του σπιτιού και τις παρεμβολές από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εκπέμπουν στην ίδια μπάντα ραδιοκυμάτων, όπως ασύρματα τηλέφωνα και φούρνοι μικροκυμάτων.

Η μοναδική λύση μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν, είτε η αγορά πολλών access points, πράγμα που σημαίνει πως κάθε φορά που ο χρήστης δεν έχει καλή λήψη πρέπει να αλλάζει ο ίδιος από τη συσκευή του τη σύνδεση, είτε η αγορά πολλών repeater, κάτι που επιδρά αρνητικά στην πραγματική ταχύτητα του WiFi.

Σύμφωνα με τον Federico Guillén, πρόεδρο της επιχειρηματικής ομάδας Fixed Networks της Nokia, «Για πολλούς χρήστες, η έννοια του Wi-Fi και της ευρυζωνικής πρόσβασης είναι συνώνυμη, κάτι που δημιουργεί πολλά παράπονα στους παρόχους internet”.

Όμως, τα συστήματα mesh δεν έχουν περιορισμούς χώρου, δημιουργούν επικαλυπτόμενα πεδία και εμφανίζονται στις ρυθμίσεις του WiFi της συσκευής σας σαν ένα μόνο router.

Η Unium, που αποτελεί πλέον μέρος της Nokia, μεγιστοποιεί την απόδοση του Wi-Fi, ενώ το λογισμικό της δίνει τη δυνατότητα της αυτόματης ρύθμισης αν ο χρήστης αλλάζει δωμάτιο ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή καταναλώνει μέρος του bandwidth. Παράλληλα απλοποιεί τη διαχείριση του δικτύου μέσω εφαρμογής για κινητά και ταμπλέτες για ακόμα πιο εξειδικευμένες ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα το να προτείνει που πρέπει να εγκατασταθεί μια από τις mesh συσκευές, ώστε να μεγιστοποιείται η απόδοση και να μην υπάρχουν κενά κάλυψης.

Σε περίπτωση παρεμβολών η τεχνολογία mesh της Nokia μπορεί να αναγνωρίσει έως και δεκαεπτά από αυτές, είτε στα 2,4 GHz είτε στα 5 GHz, ξεπερνώντας οποιοδήποτε άλλο προϊόν στην αγορά.

Η Nokia θα παρουσιάσει το mesh Wi-Fi με ενσωματωμένο λογισμικό Unium στο Booth Mobile World Congress 2018.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.