.

Άσκηση με drone για προστασία των δασών στην ΚύπροΤο Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε σήμερα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου, άσκηση με τη χρήση ευέλικτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους σταθερής πτέρυγας (Drone).

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης της τεχνολογίας από το Τμήμα Δασών, με στόχο την πυροπροστασία των δασών.

Η άσκηση έλαβε χώρα στο Κρατικό Δάσος Αετόμουττης, πλησίον της κοινότητας Λυθροδόντα. Το σενάριο προέβλεπε ενεργό εναέρια εποπτεία της περιοχής με τη χρήση Drone, με στόχο αρχικώς τον εντοπισμό και την παρακολούθηση ύποπτων κινήσεων, εν συνεχεία τον ακριβή εντοπισμό εστίας καπνού και φωτιάς, καθώς και τη συνεχή και άμεση επεξεργασία και αξιοποίηση των πληροφοριών που συλλέγονταν σε πραγματικό χρόνο στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο του Τμήματος Δασών, για τη λήψη κατάλληλων μέτρων και ενεργειών πρόληψης, καταστολής και πυρόσβεσης.


Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε προσομοίωση πραγματικών συνθηκών τόσο στο χώρο (σε δασική έκταση) όσο και στη χρονική εξέλιξη ενός υποτιθέμενου συμβάντος, δοκιμάζοντας έτσι την αντίδραση και ανταπόκριση τόσο των τεχνολογικών και υλικών όσο και των έμψυχων μέσων του Τμήματος Δασών και των συνεργαζόμενων από το Ινστιτούτο Κύπρου.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ο οποίος παρακολούθησε όλη τη διάρκεια της άσκησης, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την όλη διενέργεια της άσκησης από το Προσωπικό του Τμήματος, καθώς και από τους Συνεργάτες στο Ινστιτούτο Κύπρου, τονίζοντας ότι η άσκηση αυτή εντάσσεται στη συνεχόμενη ποιοτική και τεχνολογική αρτιότητα του Τμήματος, σε προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο του 2019, καθώς επίσης και στην περαιτέρω συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου στον τομέα της διαχείρισης δασικών πυρκαγιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.