.

Τα έσοδα των υποδομών cloud ξεπέρασαν το παραδοσιακό ΙΤΣύμφωνα με την IDC, το τρίτο τρίμηνο του 2018, για πρώτη φορά τα έσοδα ΙΤ υποδομών που απευθύνονται σε περιβάλλοντα cloud ξεπέρασαν αυτά της παραδοσιακής υποδομής ΙΤ. Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα από πωλήσεις προϊόντων IT υποδομής που περιλαμβάνουν servers, enterprise storage και Ethernet switches για περιβάλλοντα cloud, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου και ιδιωτικού cloud, αυξήθηκαν κατά 47,2% το τρίτο τρίμηνο του 2018, αγγίζοντας τα 16,8 δισ. δολάρια.

Η πρόβλεψη της IDC για τις συνολικές δαπάνες (έσοδα από τους κατασκευαστές συν την προσαύξηση του καναλιού) σε ότι αφορά στην ΙΤ cloud υποδομή θα φτάσει τα 65,2 δισ. δολάρια για το 2018 παρουσιάζοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης 37,2%!

Οι τριμηνιαίες δαπάνες για υποδομές στο δημόσιο cloud υπερδιπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, φθάνοντας τα 12,1 δισ. δολάρια το 3Q18 παρουσιάζοντας αύξηση 56,1% σε ετήσια βάση. Αντίστοιχα οι δαπάνες για ιδιωτικές υποδομές cloud αυξήθηκαν κατά 28,3% και ανήλθαν σε 4,7 δισ. Από το 2013, όταν η IDC άρχισε να παρακολουθεί την ανάπτυξη ΙΤ υποδομών σε διαφορετικά περιβάλλοντα, το δημόσιο cloud αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των δαπανών, ενώ για το 2018 η IDC αναμένει ότι το μερίδιο αυτό θα ανέλθει στο 68,8% με τις δαπάνες για δημόσια cloud υποδομή να αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 44,7%. Αντίστοιχα οι δαπάνες σε υποδομές ιδιωτικού cloud θα το 2018 παρουσιάσουν ετήσια αύξηση της τάξης του 23,3%.

Το cloud ξεπέρασε το παραδοσιακό IT

Για πρώτη φορά, το 3Q18, τα έσοδα τριμήνου από πωλήσεις προϊόντων που απευθύνονται σε περιβάλλοντα cloud ξεπέρασαν τα έσοδα από πωλήσεις σε παραδοσιακά IT περιβάλλοντα, αντιπροσωπεύοντας το 50,9% των συνολικών εσόδων των κατασκευαστών από 43,6% πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, για ολόκληρο το έτος, οι δαπάνες για τις υποδομές cloud θα παραμείνουν κάτω από το 50% και συγκεκριμένα 47,4%.

Οι δαπάνες για τις τρεις βασικές κατηγορίες τεχνολογίας που απευθύνονται σε περιβάλλοντα cloud προβλέπεται να επιφέρουν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης το 2018. Οι πλατφόρμες computing θα είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες με ποσοστό 59,1%, ενώ οι δαπάνες για Ethernet switches και πλατφόρμες storage θα αυξηθούν κατά 18,5% και 20,4% αντίστοιχα.

Ο ρυθμός ανάπτυξης για το παραδοσιακό (μη cloud) τμήμα ΙΤ υποδομής επιβραδύνθηκε από το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 14,8%, γεγονός που εξακολουθεί να είναι εξαιρετικό για αυτό το τμήμα της αγοράς. Για ολόκληρο το έτος, οι παγκόσμιες δαπάνες για παραδοσιακές υποδομές πληροφορικής αναμένεται να αυξηθούν κατά 12,3% καθώς η αγορά περνάει από έναν κύκλο ανανέωσης της τεχνολογίας, ο οποίος θα υποχωρήσει έως το 2019. Πάντως, μέχρι το 2022 η IDC προβλέπει ότι οι παραδοσιακές μη cloud υποδομές θα αντιπροσωπεύουν μόνο το 42,4% των συνολικών δαπανών της παγκόσμιας αγοράς ΙΤ (από 52,6% το 2018). Αυτή η απώλεια μεριδίου και το αυξανόμενο μερίδιο των περιβαλλόντων cloud στις συνολικές ΙΤ δαπάνες είναι κοινή σε όλες τις περιοχές.Πρόβλεψη αγοράς IT cloud υποδομών 2016 – 2022 (με βάση το είδος)Πηγή IDC 2019
Μερίδιο αγοράς των top 5 κατασκευαστών υποδομών cloud (με βάση τα έσοδα)

Πηγή IDC 2019

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.