.

GSMA: Οι συνδέσεις 5G θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο το 2022

Η συνδεσιμότητα απελευθερώνεται καθώς το 5G επιδεικνύει την ταχύτερη γενιά ανάπτυξης στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας, με καινοτόμες νέες περιπτώσεις χρήσης που επιταχύνουν την υιοθέτηση




Σύμφωνα με τον GSMA, οι συνδέσεις 5G θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο το 2022 και τα 2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025. Μέχρι το τέλος του 2025, το 5G θα αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα πέμπτο των συνολικών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και περισσότεροι από δύο στους πέντε ανθρώπους παγκοσμίως θα ζουν εντός εμβέλειας δικτύου 5G, σύμφωνα με την έκθεση The Mobile Economy Report 2022 του GSMA.

Αυτή η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη αντιπροσωπεύει την ταχύτερη ανάπτυξη γενιάς για τη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας σε σύγκριση με το 3G και το 4G. Συγκριτικά, 18 μήνες μετά την έναρξή του, το 5G αντιπροσώπευε περισσότερο από το 5,5% των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, ενώ ούτε το 3G ούτε το 4G ξεπέρασαν το 2,2% διείσδυσης στο ίδιο διάστημα.

Σήμερα υπάρχουν σχεδόν 200 ζωντανά δίκτυα 5G σε εβδομήντα χώρες, συμπεριλαμβανομένων 68 φορέων εκμετάλλευσης που παρέχουν υπηρεσίες σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) 5G και 23 που παρέχουν υπηρεσίες Stand Alone (SA) 5G. Όλα αυτά υποστηρίζουν τη ζήτηση των καταναλωτών που προωθείται από ένα διαρκώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο smartphones με δυνατότητα 5G σε διάφορες τιμές.

“Το 5G αντιπροσωπεύει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο των παγκόσμιων συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας από ό,τι το 3G ή το 4G στο ίδιο σημείο του κύκλου ζωής τους. Η δυναμική έχει ενισχυθεί από παράγοντες όπως τα καινοτόμα προγράμματα, οι υπηρεσίες ροής βίντεο, οι αυξανόμενες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων 5G και οι επεκτάσεις της κάλυψης του δικτύου”, δήλωσε ο Alex Sinclair, Chief Technology Officer, GSMA. “Επιπλέον, το λανσάρισμα υπηρεσιών 5G στη Λατινική Αμερική και την υποσαχάρια Αφρική κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι πλέον διαθέσιμη σε κάθε περιοχή του κόσμου, οπότε πρόκειται να δούμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και μεγαλύτερο μετασχηματισμό για τις υπηρεσίες”.

Έχουν δρομολογηθεί οι πρώτες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δυνατοτήτων δικτύου, προκειμένου να υποστηριχθεί ο αυξανόμενος αριθμός καινοτόμων περιπτώσεων χρήσης από καταναλωτές και επιχειρήσεις σε όλη την διάρκεια του 5G. Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση πολλαπλών ζωνών φάσματος sub-3GHz για το 5G, το 5G mmWave, το 5G Advanced και τα ιδιωτικά δίκτυα.

Ο κόμβος μετασχηματισμού 5G του GSMA τίθεται σε λειτουργία

Ο GSMA εγκαινίασε αυτή την εβδομάδα τον κόμβο μετασχηματισμού GSMA 5G Transformation Hub, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της υιοθέτησης και την επικοινωνία της αξίας που προσφέρει το 5G για τους φορείς εκμετάλλευσης, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις και περιλαμβάνει ήδη τα ακόλουθα case studies:

Ζωντανή ψυχαγωγία: Η Verizon χρησιμοποιεί το 5G mmWave για να προσφέρει βελτιστοποιημένες εμπειρίες οπαδών μέσα στα γήπεδα του NFL σε όλες τις ΗΠΑ,

Υποδομές: Ενεργοποίηση 5G αποδοτικής επιθεώρησης γεφυρών και μεγάλων κατασκευών με drones με το Skydio,

Παραγωγή: Η κατασκευή γίνεται πιο παραγωγική με ευφυή ρομποτική σε δίκτυο 5G με την Thundercomm στην Κίνα,

Μεταφορές: Το Υπουργείο Επιστήμης και ΤΠΕ της Νότιας Κορέας (MSIT) διασκεδάζει τους εργαζόμενους στη Σεούλ με τηλεόραση 4K εν κινήσει, που παρέχεται από το 5G mmWave,

Κατασκευές: Υποστήριξη ασφαλών και αποτελεσματικών κατασκευών στη Σιγκαπούρη με 5G από τη Singtel,

Έξυπνες πόλεις: Η χρήση του 5G από την Motov για την παρακολούθηση του κοινωνικού κόστους της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των κυκλοφοριακών κινδύνων,

Ενέργεια: Βελτίωση της απόδοσης της τεχνολογίας αιολικών πάρκων με 5G και Vayu AI.

Ο GSMA μετέχει στην MWC22, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στο gsma.com.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.