.

Τεχνητή νοημοσύνη: Αμερικανικές υπηρεσίες προειδοποιούν για έξαρση του κυβερνοεγκλήματοςH τεχνολογία της ΑΙ κατέβασε τον πήχη των τεχνικών απαιτήσεων για τους κυβερνοεγκληματίες.

Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) διευκολύνουν εγκληματίες να οργανώνουν διαδικτυακές απάτες, να χακάρουν υπολογιστές και να ξεπλένουν μαύρο χρήμα, προειδοποιούν αξιωματούχοι της NSA και του FBI.

Ακόμα και εγκληματίες που δεν διαθέτουν τεχνικές γνώσεις ήδη χρησιμοποιούν την ΑΙ για να οργανώσουν και να εκτελέσουν παράνομες επιχειρήσεις online, προειδοποίησε ο Ρομπ Ρόις, διευθυντής Κυβερνοασφάλειας στην αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA).

Νέο έτος και νέες… ψηφιακές συνήθειες

«Όσοι χρησιμοποιούν ΑΙ θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί και πιο επικίνδυνοι» προειδοποίησε μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο Κυβερνοασφάλειας που διοργάνωσε στο Μανχάταν το Πανεπιστήμιο «Φόρνταμ».

To FBI ήδη καταγράφει αύξηση στα περιστατικά ηλεκτρονικής παραβίασης λόγω της μείωσης των τεχνικών απαιτήσεων, δήλωσε στο συνέδριο ο Τζέιμς Σμιθ, αναπληρωτής διευθυντής στο παράρτημα του FBI στη Νέα Υόρκη.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί σε οικονομικά εγκλήματα, ανέφεραν δύο εισαγγελείς.

Η ΑΙ μπορεί να βοηθήσει άτομα που δεν μιλούν αγγλικά να συντάσσουν πειστικά μηνύματα προκειμένου να εξαπατήσουν χρήστες του Διαδικτύου, είπε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Ντέιμιαν Ουίλιαμς.

Ψεύτικες εικόνες και βίντεο deepfake που δημιουργούνται με ΑΙ θα μπορούσαν να ξεγελάσουν τα συστήματα ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για να προλαμβάνουν το ξέπλυμα χρήματος, είπε ο Μπρίον Πις, εισαγγελέας του Μπρούκλιν.

«Αυτό, με τη σειρά του, θα επέτρεπε σε εγκληματίες και τρομοκράτες να ανοίγουν μαζικά λογαριασμούς, υπονομεύοντας το σύστημα ελέγχων που χρειαστήκαμε δεκαετίες να αναπτύξουμε» πρόσθεσε ο Πις.

Οι προειδοποιήσεις των αμερικανών αξιωματούχων έρχονται να προστεθούν σε έκθεση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, σύμφωνα με την οποία η παραπληροφόρηση, την οποία μπορεί να αυτοματοποιήσει η ΑΙ, είναι η σημαντικότερη απειλή για την παγκόσμια ευημερία και ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.