.

Υψηλής τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020


Ιάπωνες προμηθευτές προετοιμάζουν υψηλής τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Η Panasonic, η Mitsubishi και άλλοι, εργάζονται για την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων πιστοποίησης ταυτότητας, ασύρματης μετάδοσης βίντεο, ανίχνευσης βομβών, αναγνώρισης προσώπου, και άλλων μέτρων ασφάλειας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές στην Ιαπωνία ετοιμάζονται για την παροχή ασφάλειας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι εταιρείες εφαρμόζουν προηγμένες τεχνολογίες αισθητήρων και συλλογής πληροφοριών, για την ανάπτυξη των συσκευών ασφάλειας και της αντιμετώπισης εγκλημάτων, καθώς η ζήτηση για τα δύο έχει αυξηθεί μετά από τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες.

Η Panasonic παρουσίασε ένα σύστημα ελέγχου για πύλες εισόδου με βελτιωμένες λειτουργίες ασφάλειας για το Ολυμπιακό χωριό. Η πύλη ανοίγει μετά την επικύρωση της ταυτότητας και της σύγκρισης των δεδομένων, όταν οι ταυτότητες των αθλητών περνούν πάνω από ένα ψηφιακό αναγνώστη. Η λειτουργία αυτή θα αποτρέψει την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα, ακόμη και αν έχουν κλεμμένες ταυτότητες.

Η Mitsubishi έχει αναπτύξει μια κάμερα ασφάλειας που μπορεί να στείλει τις αποθηκευμένες λήψεις ασύρματα σε υπολογιστές, tablet, και άλλες συσκευές σε απομακρυσμένες περιοχές. Η κάμερες είναι φορητές, εξοπλισμένες με έναν πομπό και μια μπαταρία, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν προσωρινά σε χώρους όπως η μαραθώνια διαδρομή.

Οι κατασκευαστές εφαρμόζουν προηγμένες τεχνολογίες στα σημεία ελέγχων των αεροδρομίων, ώστε να εμποδίσουν τους τρομοκράτες από την είσοδο στη χώρα. Η Hitachi έχει αναπτύξει ένα υπερσύγχρονο ανιχνευτή βομβών, που μπορεί να βρει εκρηκτικά κρυμμένα σε χειραποσκευές. Ο ανιχνευτής αναρροφά μικροσκοπικά σωματίδια αέρα και αναλύει τα δεδομένα με μια εξαιρετικά ευαίσθητη συσκευή, για να προσδιορίσει τα συστατικά τους σε δευτερόλεπτα.

Η NEC ετοιμάζει ένα προηγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου για τα αεροδρόμια. Το σύστημα μπορεί να επικυρώνει τους ταξιδιώτες, συγκρίνοντας τις φωτογραφίες τους με αυτές που είναι αποθηκευμένες σε μικροτσίπ ενσωματωμένο στα διαβατήρια τους.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.