.

Τα drones είναι το νέο "όπλο" σε μελλοντικές συρράξεις


Τον Μάρτιο του 2013 ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου καταθέτοντας σε επιτροπή της Γερουσίας υποστήριξε ότι το "απόλυτο όπλο" σε μελλοντικές συρράξεις θα είναι τα ντρονς. Θα μπορούν "να προσδιορίζουν στόχους και, αν είναι οπλισμένα, να πυροβολούν το στόχο τους". Βιάστηκε.

"Όπου υπάρχει Άλφα υπάρχει και Ωμέγα" δήλωσε την περασμένη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ο Στιβ Γουίλιαμ, διευθυντής ηλεκτρονικών προγραμμάτων μεγάλης βρετανικής πολεμικής βιομηχανίας στην έναρξη της διεθνούς έκθεσης Οργάνων Άμυνας και Ασφαλείας του Λονδίνου. Και παρουσίασε μια συσκευή, την Selex ES, η οποία μπορεί, όπως δηλωσε,"να επισημάνει, να παρακολουθήσει και να ανατρέψει το προκαθορισμένο δρομολόγιο ενός ντρον" προσγειώνοντας το με ασφάλεια μακριά από τον στόχο του.

"Η ηλεκτρονική πολεμική τεχνική έχει σήμερα την ικανότητα να ελέγχει όλο τον ηλεκτρομαγνητικό ορίζοντα", είπε ο κ. Γουιλιαμς. Με την Selex ES είναι σαν να"παρακολουθείς την ασύρματη επικοινωνία κάποιων χωρίς εκείνοι να το έχουν αντιληφθεί", εξήγησε. Πρόσθεσε ότι το σύστημα Falcon Schield, στο οποίο περιλαμβάνεται η Selex ES, μπορεί "να καλύπτει" οποιαδήποτε περιοχή, μικρές ομάδες ανθρώπων είτε ομαδικές συγκεντρώσεις, εκατοντάδες αυτοκίνητα εν κινήσει και, φυσικά, "όπλα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις πάσης φύσεως και μεγέθους".

Έχει αυξηθεί εντυπωσιακά ο αριθμός των ντρονς, καθώς κυκλοφορούν και στο εμπόριο (στην Ελλάδα πωλούνται από 90 ευρω ως 2.500 ευρω), αλλά έχουν προκαλέσει και δυστυχήματα ενώ δημιούργησαν νέα προβλήματα στις υπηρεσίες ασφάλειας υψηλών προσώπων.

Τον περασμένο Μάρτιο ένα εμπορικό ντρον "παρακολούθησε" επί δυο περίπου λεπτά τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ενώ έπαιζε γκολφ στη Φλόριντα. Δυο μήνες αργότερα η φρουρά του Λευκού Οίκου συνέλαβε κάποιον ο οποίος από μικρή απόσταση προσπαθούσε να στείλει ένα ντρονς στο Προεδρικό Μέγαρο. Τον Ιανουάριο ένας μεθυσμένος δημόσιος υπάλληλος προσγείωσε ένα ντρονς στον κήπο του (καλά φρουρούμενου) Λευκού Οίκου, πανικοβαλοντας την προεδρική φρουρά.

Κάτι ανάλογο έγινε στο Τόκιο. Τον περασμένο Απρίλιο ένα ντρονς προσγειώθηκε στη στέγη του γραφείου του πρωθυπουργού Σίντζο Αμπε.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.