.

Χάκερς έκλεψαν στις ΗΠΑ προσωπικά δεδομένα 15 εκατ. πελατών της T-Mobile


Τα προσωπικά δεδομένα περίπου 15 εκατ. πελατών που συμπλήρωσαν αιτήσεις στην T-Mobile έχουν κλαπεί από χάκερς, τόνισε σε ανακοίνωσή της η εταιρία, σύμφωνα με το MarketWatch.

Όπως ενημέρωσε η T-Mobile την Πέμπτη, κατά την επίθεση στη βάση δεδομένων που διαχειριζόταν η εταιρία Experian, οι χάκερς έκλεψαν ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

«Προφανώς είμαι απίστευτα οργισμένος για αυτή την παραβίαση δεδομένων και θα κάνουμε μία λεπτομερή αναθεώρηση στη σχέση μας με την Experian, αλλά αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητά μου είναι να βοηθήσουμε όλους τους καταναλωτές που επηρεάστηκαν», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής T-Mobile, John Legere, σε επιστολή του προς τους καταναλωτές.

Οι χάκερς δεν απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με πληρωμές ή τραπεζικούς λογαριασμούς, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Experian. Η εταιρία ερευνά το χάκινγκ, ενώ ανέφερε πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η επίθεση δεν είχε αντίκτυπο στη βάση δεδομένων των πελατών της Experian.

Όπως εξήγησε ο John Gunn, αντιπρόεδρος της VASCO Data Security, οι χάκερς, οι οποίοι στοχεύουν μεταξύ άλλων σε εταιρίες ιατρικής φροντίδας, μπορούν να πουλήσουν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης στην μαύρη αγορά, 10 με 20 φορές πιο ακριβά από τους αριθμούς πιστωτικών καρτών. «Η κυβέρνησή μου δεν πρόκειται ποτέ να μου στείλει νέο αριθμό κοινωνικής ασφάλισης», σχολίασε, «έχω εκτεθεί για την υπόλοιπη ζωή μου».
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.