.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι θέτει ζήτημα ασφαλείας για την διεξαγωγή του EURO


Σοκαρισμένη και η ποδοσφαιρική κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι και ήδη ακούγονται οι πρώτες φωνές σχετικά με την ασφάλεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το καλοκαίρι.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς η Γαλλία καλείται να διοργανώσει μια τεράστια διοργάνωση το ερχόμενο καλοκαίρι. Με τους τρομοκράτες να επιλέγουν να κτυπήσουν ακόμη και το γήπεδο του τελικού του EURO, η ασφάλεια όλης της διοργάνωσης τίθεται εν αμφιβόλω. Σύμφωνα με το Associated Press, ο Νοέλ Λε Γκρετ σχολίασε: «Για το EURO υπήρχε ήδη μεγάλη ανησυχία που σήμερα είναι προφανώς ακόμη πιο ισχυρή».

Το θέμα απασχολεί φυσικά και τους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ. Οι τελευταίοι δεν πρόκειται να προβούν άμεσα σε κάποια ενέργεια. Θα περιμένουν πρώτα να επέλθει η ηρεμία στο Παρίσι και στη συνέχεια θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ αλλά και τους υπεύθυνους ασφαλείας της χώρας. Το ενδεχόμενο να αλλάξει η χώρα διεξαγωγής του EURO, σαφώς και δεν μπορεί να αποκλειστεί, όμως είναι κάτι που δεν μπορεί εύκολα να γίνει. Το δεδομένο είναι ότι επιδίωξη όλων είναι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στη διάρκεια των αγώνων.

Ο φόβος για τρομοκρατική επίθεση υπήρχε και στον φάκελο υποψηφιότητας, όπως είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης Ζακς Λαμπέρ μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo. Μάλιστα η τρομοκρατική απειλή αναφερόταν ως ένας από τους 12 σημαντικούς κινδύνους που αφορούν τη διοργάνωση. Όταν έγινε η επίθεση στο Γαλλικό περιοδικό ο Λαμπέρ είχε δηλώσει με έμφαση: «μπορεί τότε να μιλούσαμε για έναν θεωρητικό κίνδυνο, τώρα όμως είναι προφανής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη που έχει γίνει, έως τα τελικά το καλοκαίρι, ο αριθμός των εργαζομένων στην Ασφάλεια που θα εμπλέκονται στους αγώνες και κυρίως σε αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες θα αυξηθεί κατά 2.680 ανθρώπους. Οι μισοί από αυτούς εργάζονται ήδη στην αστυνομία της Γαλλίας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.