.

Η χρήση μη ισχυρών κωδικών πρόσβασης παραμένει η μαύρη τρύπα της ασφάλειας



Η SplashData δημοσίευσε την πέμπτη ετήσια λίστα με τους χειρότερους κωδικούς πρόσβασης, που δείχνει ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να ρισκάρουν την πρόσβαση τρίτων στα προσωπικά τους δεδομένα. Η φετινή Worst Passwords List τονίζει τους ανασφαλείς συνήθεις κωδικούς πρόσβασης των χρηστών του Διαδικτύου. 123456 και password, κυριαρχούν για μια ακόμη φορά ως οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι κωδικοί πρόσβασης.

Στην ετήσια έκθεση για το 2015 συγκεντρώθηκαν δεδομένα από περισσότερους από 2 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης που διέρρευσαν κατά τη διάρκεια του έτους. Μερικοί νέοι και με περισσότερους χαρακτήρες κωδικοί πρόσβασης έκαναν την εμφάνιση τους, κάτι που ίσως δείχνει μια προσπάθεια από τις ιστοσελίδες και τους χρήστες του Διαδικτύου να είναι πιο ασφαλείς. Ωστόσο, οι κωδικοί πρόσβασης με περισσότερους χαρακτήρες, είναι άνευ αξίας αν είναι τόσο απλοί, ως μέτρο ασφάλειας.

Οι κωδικοί πρόσβασης που αξιολογούνται προέρχονται περισσότερο από χρήστες στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη. Τα sport παραμένουν ένα δημοφιλές θέμα των κωδικών πρόσβασης, με το μπέιζμπολ να κυριαρχεί στη Βόρεια Αμερική και το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Προτείνεται η χρήση κωδικών πρόσβασης με δώδεκα ή περισσότερους χαρακτήρες και μικτούς τύπους χαρακτήρων και την αποφυγή χρήσης του ίδιου κωδικού ξανά και ξανά σε διάφορες ιστοσελίδες ή εφαρμογές.

Είτε από δική τους αμέλεια για την online ασφάλεια, είτε από λανθασμένες εφαρμογές εταιρειών που εμπιστεύονται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι σε απειλές για την ασφάλεια σήμερα, από ότι ποτέ πριν. Για την προστασία από επιθέσεις συμβουλεύουμε όλους τους χρήστες να χρησιμοποιούν πάντα έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και να ενεργοποιήσουν άμεσα το two-step verification, όπου είναι διαθέσιμο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν αρκετές πλατφόρμες οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες στο Web και μέσω εφαρμογών για υπολογιστές και κινητές συσκευές. Μπορούν να δημιουργήσουν τυχαίους ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, αλλά και να μας προειδοποιήσουν όταν χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό σε πολλούς δικτυακούς τόπους. 1Password, LastPass,Dashlane, RoboForm, mSecure, είναι μερικά παραδείγματα.



Πηγή: Zarifopoulos.com


Ετικέτες , ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.