.

Επίθεση της ISIS σε εμπορικό κέντρο της Βαγδάτης


Δεκάδες είναι οι νεκροί από σειρά επιθέσεων στο Ιράκ, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με πηγές στις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή αλ Τζαντίντα της Βαγδάτης, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 40.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, ένοπλοι ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ στον δρόμο πριν εισβάλουν στο πολυώροφο εμπορικό κέντρο Ζάχρατ, σε μια σιιτική συνοικία. Τουλάχιστον ο ένας από τους δράστες της επίθεσης «φορούσε ένα γιλέκο με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο», είπε ο αξιωματούχος.

Πολλοί άνθρωποι μέσα στο κέντρο αυτό πιάστηκαν όμηροι και αρκετοί εκτελέστηκαν από τους δράστες όταν οι δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας προσπάθησαν να επέμβουν, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της ιρακινής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες απελευθέρωσαν εννιά ομήρους, γυναίκες και παιδιά. Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και εννιά τραυματίστηκαν στην επιχείρηση, διευκρίνισε ο αξιωματικός. Τον απολογισμό που έδωσε επιβεβαίωσε ιατρική πηγή.

Με ανακοίνωσή του μέσω Ίντερνετ, το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι τέσσερα μέλη του εξαπέλυσαν την επίθεση εναντίον σιιτών.

Στην πόλη Μουκνταντίγια, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, άλλοι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον ενός καφέ, όπου πυροδοτήθηκε βόμβα, και αμέσως μετά εναντίον των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό για να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα, όπου ανατινάχθηκε ένας βομβιστής-καμικάζι, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας κι έναν συνταγματάρχη του ιρακινού στρατού.

Αμέσως μετά αυτή την επίθεση, σιίτες πυρπόλησαν σπίτια που ανήκουν σε σουνίτες και ένα τέμενος.

Σε ακόμη μια επίθεση εξάλλου τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 15 τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι που οδηγούσε όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά στη συνοικία Ναχραουάν, στην νοτιοανατολική Βαγδάτη, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Νωρίτερα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οχτώ τραυματίστηκαν όταν ο εκρηκτικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα εστιατόριο στην Μπαγκούντα, 65 χλμ. νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, ανέφεραν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών κατηγόρησε για τη σειρά επιθέσεων το Ισλαμικό Κράτος.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.