.

Έρχεται το νέο Wi-Fi ταχύτερο και υψηλής απόδοσης


Ο οργανισμός Wi-Fi Alliance, που είναι υπεύθυνος για το γνωστό πρότυπο δικτύωσης Wi-Fi, επιβεβαίωσε ότι σύντομα αυτό θα εμπλουτιστεί με νέα χαρακτηριστικά, που θα το καταστήσουν σημαντικά ταχύτερο και πιο αξιόπιστο.

Σύμφωνα με δήλωση του οργανισμού, η βελτιωμένη έκδοση του προτύπου θα παρέχει «μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου και αυξημένη ταχύτητα, ωφελόντας τους καταναλωτές, τους παρόχους υπηρεσιών, αλλά και τις επιχειρήσεις».

Το κυριότερο ίσως χαρακτηριστικό που σύντομα θα ενσωματωθεί σε νέας τεχνολογίας ασύρματα Wi-Fi routers, είναι η το ΜU-MIMO (Multi-User Multiple Input Multiple Output), μια τεχνολογία που θα επιτρέπει την αποδοτικότερη ταυτόχρονη σύνδεση πολλών συσκευών. Η νέα εκδοχή του προτύπου Wi-Fi θα υποστηρίζει επίσης κανάλια στα 160 MHz, καθώς και περισσότερα κανάλια στη συχνοτική περιοχή των 5GHz, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος παρεμβολών. Τα παραπάνω φυσικά αποτελούν ένα μικρό δείγμα μόνο, των νέων δυνατοτήτων της επόμενης αναθεώρησης του προτύπου.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι αρκετά προϊόντα κατασκευαστών όπως οιBroadcom, Qualcomm, Marvell, Quantenna και MediaTek, είναι ήδη συμβατά με τη νέα εκδοχή του Wi-Fi, ενώ έχουν πιστοποιηθεί και από τη Wi-Fi Alliance. Αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα, ακόμα και μέσα στη χρονιά που διανύουμε.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.